Woningbouw

HallBouwt!
DE WHEEMEKAMP

Binnen ons dorp is behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen voor met name jonge gezinnen. Met het bouwproject “DE WHEEMEKAMP” wordt dit gerealiseerd door Stichting Hall Bouwt, met 24 woningen.  

Er is de laatste jaren enorm veel werk verzet door de leden van Stichting HallBouwt. Alle woningen zijn in 2020 verkocht, en eind 2020 was de grond bouwrijp waarna in januari 2021 door Dijkhof is aangevangen met de bouw van de woningen. 

Bekijk hier impressies van de bouw, gemaakt door Celine Leeflang:
– Video 31 januari 2021
– Video 6 maart 2021
– Video 5 april 2021

Blijf op de hoogte van het verloop van de bouw en het laatste nieuws via www.hallbouwt.nl!

Hieronder volgt aanvullende informatie omtrent de verloop van de status van het project sinds de start:

 1. Alle 24 woningen worden in één fase gebouwd.
  Het project heet “DE WHEEMEKAMP”.
 2. Een impressie van de woningen is te zien op www.hallbouwt.nl. Naast duurzaamheid is de levensloopbestendigheid van de woning een belangrijk item in de ontwikkeling geweest. Daarnaast zijn er opties meegenomen in de woningen die normaliter als meerprijs gelden, zoals een buitenkraan, dakraam op zolder. Tevens is gekozen om extra spouwmuurisolatie toe te passen, waardoor een hogere isolatiewaarde wordt behaald en extra wordt bespaard op energiekosten.
 3. Ligt op Groen: voor elk nieuwbouwhuis dat gebouwd wordt in de Gemeente Brummen is het verplicht een bijdrage te storten in het project “Ligt op Groen” van de Gemeente Brummen. Dit bedrag is € 5.000,- excl. BTW en is in de koopprijs van de woning opgenomen.
 4. Archeologie: tijdens het bodemonderzoek zijn er sporen aangetroffen uit de Bronstijd en Middeleeuwen. De kosten hiervan zijn in de huizenprijzen verwerkt.
 5. Het ontwerpbestemmingplan is begin maart bij de Gemeente aangeleverd. We gaan ervan uit dat het voorstel in de raadsvergadering van september behandeld gaat worden. Zodra het bestemmingsplan door de gemeenteraad is goedgekeurd, kan het plan worden gepubliceerd. Als alles goed verloopt en er geen rare dingen gebeuren, kunnen we eind dit jaar starten met de bouw.
 6. Start verkoop: de verkoopbrochure zal begin september 2019 klaar zijn. De verkoop zal dan starten. We zullen iedereen die zich reeds heeft ingeschreven persoonlijk benaderen.
  Zoals afgesproken zullen de mensen die een intentieverklaring hebben getekend eerste keuze hebben. De procedure hiervoor zullen wij nog nader uitwerken en toelichten (o.a. loten bij meerdere liefhebbers voor 1 kavel).
  Stichting HallBouwt! is het project begonnen met als doelstelling het in stand houden van de Hallse School. We bouwen voor starters/gezinnen die daaraan kunnen bijdragen. Belangstellenden die niet aan dit criterium voldoen, komen op de reservelijst. Huidige prijsindicatie van de woningen:
  Tussenwoningen: € 180.000 – € 190.000
  Eindwoning /2 onder 1 kap: vanaf € 230.000
  Eindwoning met dwarskap: vanaf € 242.000 (meer inhoud en m2 woonoppervlakte)Deze verkoopprijzen zijn erg laag vergeleken met recente projecten in de omgeving en o.a. Eerbeek. Dit komt omdat dit project door vrijwilligers zonder winstoogmerk wordt ontwikkeld. Bij de koop zal dan ook een anti-speculatiebeding worden toegevoegd, om te voorkomen dat de woningen op korte termijn met veel winst worden doorverkocht. Dit is niet onze doelstelling.

Voor vragen of informatie mail naar info@hallbouwt.nl of neem contact op met:
Henry Leeflang        06-22687533
Erno Mulder              06-51409508
André van Welie      06-22406474